Kimya mühendisliği, maddenin hal, bileşim veya  enerji içeriğinin değiştiği; hammaddelerden mamul maddelerin üretildiği üretim süreçlerinin tasarımı, kuruluşu, işletilmesi ve geliştirilmesi ile uğraşan bir mühendislik dalıdır. Kimya mühendisliği temel bir mühendislik dalı olup, günümüzde üretim yapılan hemen tüm süreçlerde ihtiyaç duyulan bir meslektir.

2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Kimya Mühendisliği Bölümü, 2008-2009 Eğitim- Öğretim Yılı itibari ile Lisans ve Yüksek Lisans programlarına öğrenci almaya başlamış ve lisans programından ilk mezunlarını ise 2012 yılında vermiştir.

Bölümümüzde Temel İşlemler ve Termodinamik, Proses ve Reaktör Tasarımı, Kimyasal Teknolojiler olmak üzere üç anabilim dalı bulunmaktadır bu anabilim dallarında; 1 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi doktor olmak üzere toplam 8 öğretim elemanı vardır.Aynı zamanda  Bölüm bünyesindeki laboratuvarlardan sorumlu bir de tekniker bulunmaktadır.

2017-2018 akademik yılı sonunda lisans programından 300 mezun veren bölümümüzde şuan 120 öğrenci lisans eğitimine devam etmektedir.

13 Temmuz 2018, Cuma 1651 kez görüntülendi